Srnčí čevabčiči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí čevabčiči
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16882 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Cibule |
4 polévková lžíce | Kečup |
20 g | Křen |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 103,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Křen, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí čevabčiči postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté srnčí maso umeleme, přidáme česnek utřený se solí, majoránku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli a vše dobře prohněteme. |
2 | Se směsi tvarujeme malé válečky, zprudka je opečeme na oleji. |
3 | Čevabčiči polijeme kečupem rozmíchaným s nastrouhaným křenem. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.