Recept

Celerová omáčka s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16884

Ingredience

80 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
5% Sacharidy 17 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 327 mg
18% Bílkoviny 10 g

Celerová omáčka s vejci postup přípravy receptu:

1

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a zředíme ji vodou. Přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený celer a uvaříme do měkka.

2

Potom omáčku přecedíme, celer do ní prolisujeme a přidáme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou.

3

Vejce rozklepneme do malého množství okyselené vařící vody, když se začne bílek srážet, obalíme jej lžící kolem žloutku, odstavíme a necháme chvíli v horké vodě stát.

4

Vejce upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept