Horácké kyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horácké kyselo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16887 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
30 g | Cibule |
10 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko kefírové |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh jemný |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 364,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horácké kyselo postup přípravy receptu:
1 | Do 1/4 l vroucí vody vlijeme kyselé mléko rozkvedlané s moukou, za stálého míchání krátce povaříme, osolíme a přidáme rozdrobený tvaroh. |
2 | Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a promícháme s oloupanou, nadrobno pokrájenou cibulí. |
3 | Na talíře upravíme kyselo s bramborami, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.