Recept

Vepřová plec v zelí s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16889
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej rostlinný
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
0,5 l Voda pitná
200 ml Zakysaná smetana
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
2% Sacharidy 7 g
55% Tuky 42 g
17% Sodík 347 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřová plec v zelí s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji.

2

K masu přidáme spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky, podlijeme trochou horké vody a dusíme téměř do měkka.

3

Nakonec přidáme očištěné, nahrubo nakrájené zelí, vše dodusíme do měkka.

4

Pokrm zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a krátce povaříme.

5

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept