Vepřová plec v zelí s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec v zelí s rajčaty
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16889 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
0,5 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 791,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec v zelí s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji. |
2 | K masu přidáme spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky, podlijeme trochou horké vody a dusíme téměř do měkka. |
3 | Nakonec přidáme očištěné, nahrubo nakrájené zelí, vše dodusíme do měkka. |
4 | Pokrm zalijeme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou a krátce povaříme. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.