Vepřové maso s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s játry
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16890 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
200 g | Játra vepřová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 221,5mg |
Draslík | 511,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Játra vepřová, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřové maso s játry postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omyté, na hranolky rozkrájené maso a játra, očištěnou, nasekanou feferonku, mírně podlijeme vodou. Za občasného podlévání dusíme do měkka. Nakonec hotový pokrm podle chuti osolíme. |
2 | Podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.