Vepřová kýta po bulharsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta po bulharsku
Vepřová kýta po bulharsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16891 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
8 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 333,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta po bulharsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme v rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nadrobno rozkrájenou cibuli, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. |
2 | Potom k masu přilijeme víno, přidáme kečup, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. |
3 | Při podávání posypeme každou porci nakrájenou sterilovanou paprikou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pokrm můžeme připravit i z vepřové plece.
Vepřová kýta po bulharsku se dá jíst jako všední jídlo, ale můžete si ji připravit i o víkendu nebo ve svátek. Chutná totiž báječně, takže jakmile si na tento recept vzpomenete a budete mít stejně jako já v mrazáku kousek masa, ihned si ho ukuchtíte. Dávám pět hvězdiček a určitě ho doporučuji.