Řecké vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecké vepřové kotlety
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16892 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 392,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Olivy nakládané, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecké vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme do kosti, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
2 | K masu přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme hrášek, olivy a na plátky pokrájenoou okurku. Vše dodusíme do měkka. |
3 | Vhodnou přílohou je rýže. |
Poznámka
Servírujeme teplé.