Vepřové kotlety na křenu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na křenu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16893 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Křen |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 283,2mg |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 356,7mg |
Vláknina | 278,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na křenu postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, na okrajích nařízneme. Lehce naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Kotlety po obou stranách zprudka opečeme na rozehřátém másle a oleji, opepříme, podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Za občasného podlévání dusíme do měkka. |
3 | Nakonec ke kotletám přidáme nastrouhaný křen a vše prohřejeme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.