Vepřová játra grilovaná v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra grilovaná v troubě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 386,5mg |
Draslík | 373,4mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra grilovaná v troubě postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, odblaněná a omytá játra nakrájíme na plátky a protkneme proužky slaniny. Játra opepříme, potřeme olejem a grilujeme v troubě pod grilem z každé strany asi 4 minuty. |
2 | Hotová játra osolíme a upravíme na talíře. |
Poznámka
Podáváme se smaženými hranolky, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem. Servírujeme teplé.
Moc jsme si pochutnali,přidáno trochu česneku,majoran..a s cibulí ,hořčicí chlebem..Nam,nam,jo a červené víno!!!!Eva