Kyjevské játrové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyjevské játrové špízy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16895 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Jablka |
500 g | Játra vepřová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 384,8mg |
Draslík | 582,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Játra vepřová, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyjevské játrové špízy postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, odblaněná a omytá játra nakrájíme na malé plátky. Slaninu a omytá jablka pokrájíme na kousky, střídavě s je játry napichujeme na jehly. Vše potřeme olejem a mírně opepříme. |
2 | Špízy grilujeme přibližně 4 minuty, během grilování je občas potřeme olejem. |
3 | Hotový pokrm upravíme na talíře a osolíme. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.