Vepřové kotlety na oreganu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na oreganu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16896 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 kávová lžička | Oregano sušené |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 883,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na oreganu postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a na okrajích nařízneme. Potřeme olejem, necháme chvíli odležet. |
2 | Připravené kotlety posypeme oreganem, po obou stranách přibližně po 5 minut grilujeme. |
3 | Měkké maso upravíme na talíře a obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty, paprikami a okurkou. |
4 | Podáváme s tmavým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.