Kapr na víně s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na víně s feferonkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16897 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
6 ks | Feferony |
1000 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 979,6mg |
Vláknina | 997,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Kapr obecný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na víně s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme očištěnými, nadrobno pokrájenými feferonkami. |
2 | Porce vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo, opékáme 8 - 10 minut. Potom maso obrátíme, podlijeme vínem a zvolna dusíme 10 minut. |
3 | Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.