Kapr v sýrové omeletě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v sýrové omeletě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16898 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Kapr obecný |
250 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 732,9mg |
---|---|
Cholesterol | 451,6mg |
Draslík | 914,3mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v sýrové omeletě postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. |
2 | Potom maso osolíme a krátce opečeme po obou stranách na oleji. Porce přendáme na jinou pánev s rozehřátým olejem, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a nastrouhaným sýrem, rychle zapečeme v horké troubě. |
3 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.