Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 169
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Česnek
300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
120 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí pečeně na česneku postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou.

3

Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept