Hovězí pečeně na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně na česneku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 169 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Česnek |
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 54,9mg |
Draslík | 77,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně na česneku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu vložíme maso, opečeme je a podlijeme trochou teplé vody. Pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme teplou vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Uvařenou šťávu procedíme, přisolíme a ještě krátce povaříme. |