Lín pečený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín pečený na másle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16907 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Lín |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 44,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín pečený na másle postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané líny na hřbetě nařízneme, maso osolíme, do zářezů vložíme plátky omytého citronu. |
2 | Ryby urovnáme do pekáče, přidáme máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení líny mírně podlijeme horkou vodou a často poléváme výpekem. Pečeme asi 20 minut. |
3 | Upečené líny vyjmeme na mísu, šťávu zaprášíme moukou. Zředíme trochou vody, chvíli povaříme a přes síto nalijeme na ryby. |
4 | Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou. |
5 | Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.