Štika na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na paprice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16909 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 201,0mg |
Draslík | 236,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce štiky osolíme a necháme chvíli odležet v chladu. Potom maso obalíme v mouce, smíchané s mletou paprikou. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, vložíme porce štiky, zvolna dusíme přibližně 15 minut do měkka. |
3 | Nakonec přidáme zakysanou smetanu a povaříme ještě 5 minut. |
4 | Porce štiky upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. |
5 | Podáváme s rýží nebo s bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.