Recept

Štika s křenovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16910

Ingredience

80 g Cibule
70 g Křen
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1000 g Štika obecná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 929kJ
10% Sacharidy 37 g
31% Tuky 23 g
12% Sodík 240 mg
61% Bílkoviny 34 g

Štika s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné porce štiky povaříme v osolené vodě s kořením a s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.

2

Zpola uvařenou štiku vyjmeme,do vývaru přidáme jíšku připravenou z másla a mouky. Mírně okyselíme, přisolíme a vaříme 30 minut. Krátce před dovařením přidáme nastrouhaný křen a vložíme porce štiky, povaříme ještě 5 minut.

3

Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept