Štika s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16910 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Cibule |
70 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Pepř černý celý |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 614,0mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce štiky povaříme v osolené vodě s kořením a s oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. |
2 | Zpola uvařenou štiku vyjmeme,do vývaru přidáme jíšku připravenou z másla a mouky. Mírně okyselíme, přisolíme a vaříme 30 minut. Krátce před dovařením přidáme nastrouhaný křen a vložíme porce štiky, povaříme ještě 5 minut. |
3 | Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.