Štika na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika na rožni
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16911 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
50 ml | Olej rostlinný |
15 ml | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Pepř cayenský |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 72,5mg |
Vláknina | 853,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika na rožni postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, vykuchanou štiku omyjeme, osušíme a na obou stranách nařízneme. |
2 | Připravíme marinádu smícháním prolisovaného česneku, nasekaných chilli papriček, pepře, sójové omáčky, soli, cukru a citronové šťávy. Rybu směsí potřeme, vložíme do zbylé marinády a necháme odležet alespoň hodinu. Štiku občas obrátíme. |
3 | Potom rybu položíme na alobal potřený olejem, přelijeme marinádou a zbylým olejem, dobře zabalíme. Za občasného obracení grilujeme asi 30 minut. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.