Smažený candát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený candát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16913 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1000 g | Candát obecný |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 479,3mg |
---|---|
Cholesterol | 106,3mg |
Draslík | 23,6mg |
Vláknina | 217,5mg |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený candát postup přípravy receptu:
1 | Očištěného candáta vykucháme, rozpůlíme, páteř vykrojíme a rybu naporcujeme. Maso osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 15 minut odležet. |
2 | Porce osušíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a usmažíme na másle do zlatova. |
3 | Podáváme se smaženými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.