Candát namodro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát namodro
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16914 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1000 g | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
40 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 669,1mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát namodro postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna. |
2 | Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, koření a zabaleného candáta. Vaříme asi 20 minut. Uvařeného candáta necháme v kastrolu vychladnout. |
3 | Rybu opatrně vyjmeme z plátna a upravíme na mísu. Polijeme horkým máslem a ozdobíme plátky omytého citronu a snítkou petrželky. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.