Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 16917
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Citrony
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Petržel - nať
1000 g Pstruh
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 208kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 327 mg
96% Bílkoviny 54 g

Pstruh na smetaně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a opečeme na másle (z každé strany přibližně 5 minut). Podlijeme vínem, okořeníme špetkou muškátu a pod pokličkou zvolna dusíme 12 - 15 minut.

2

Nakonec přilijeme smetanu, podle potřeby dochutíme.

3

Pstruhy upravíme na talíře, ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou petrželky.

4

Podáváme s opečenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept