Pstruh na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na smetaně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16917 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Petržel - nať |
1000 g | Pstruh |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 174,2mg |
Draslík | 976,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Muškátový oříšek, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a opečeme na másle (z každé strany přibližně 5 minut). Podlijeme vínem, okořeníme špetkou muškátu a pod pokličkou zvolna dusíme 12 - 15 minut. |
2 | Nakonec přilijeme smetanu, podle potřeby dochutíme. |
3 | Pstruhy upravíme na talíře, ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou petrželky. |
4 | Podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.