Makrely zapečené v cibuli a pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely zapečené v cibuli a pórku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16919 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1000 g | Makrela obecná |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 103,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Ocet kvasný lihový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely zapečené v cibuli a pórku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné makrely (hlavy odstraníme) podélně rozřízneme, osolíme a urovnáme do zapékací mísy kůží dolů. |
2 | Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme na kolečka, navršíme na půlky makrel, posypeme nasekaným koprem, zalijeme směsí oleje a octa. |
3 | Pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami posypanými koprem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.