Jednoduchý recept

Uherské vepřové kotlety

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16920
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Jablka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety
400 ml Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 120kJ
5% Sacharidy 18 g
45% Tuky 34 g
16% Sodík 314 mg
59% Bílkoviny 33 g

Uherské vepřové kotlety postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle a vmícháme mletou papriku a sůl. Přidáme omyté, naklepané kotlety, mírně podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení maso občas podlijeme vodou.

2

Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na nudličky nakrájené jablko, ocet, cukr a dusíme doměkka.

3

Nakonec do pokrmu vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s houskovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept