Dušené vepřové hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové hranolky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 617,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 305,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové hranolky postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na hranolky a za stálého míchání zprudka osmahneme na rozehřátém oleji. |
2 | Potom vmícháme mletou papriku, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na proužky nakrájené papriky a nasekanou feferonku. Vše krátce osmahneme. Nakonec přidáme kečup, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme. Během dušení maso podle potřeby podléváme trochou vody. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo s celozrnným chlebem.