Recept

Dušené papriky s vepřovým bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16923

Ingredience

1 ks Cibule
70 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
8 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok
0,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 419kJ
6% Sacharidy 22 g
98% Tuky 73 g
17% Sodík 345 mg
32% Bílkoviny 18 g

Dušené papriky s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:

1

Omytý vepřový bůček umeleme s předem v mléce namočenou a poté vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

2

Papriky očistíme, omyjeme a naplníme připravenou masovou směsí.

3

Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, naplněné papriky, podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení papriky obracíme a podléváme.

4

Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží a rajčatovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept