Dušené papriky s vepřovým bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené papriky s vepřovým bůčkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
70 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřový bok |
0,5 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 158,1mg |
Draslík | 606,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené papriky s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bůček umeleme s předem v mléce namočenou a poté vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme. |
2 | Papriky očistíme, omyjeme a naplníme připravenou masovou směsí. |
3 | Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, naplněné papriky, podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení papriky obracíme a podléváme. |
4 | Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží a rajčatovým salátem.