Jednoduchý recept

Vepřové kotlety s hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 16925
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Hrušky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 26 g
14% Sodík 276 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vepřové kotlety s hruškami postup přípravy receptu:

1

Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Kotlety po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a potom je i s výpekem přendáme do kastrolu a mírně opepříme.

2

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a položíme je řeznou plochou na kotlety. Přelijeme je citronovou šťávou promíchanou s cukrem.

3

Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept