Vepřová žebírka na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na kmíně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16927 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,3 l | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebra omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a naklepeme. Žebírka osolíme a po jedné straně poprášíme hladkou moukou. Maso opečeme po obou stranách na větší části rozehřátého sádla. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém sádle, přidáme kmín, opečená žebírka, podlijeme horkým vývarem a dusíme doměkka. Maso podáváme přelité scezenou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a dušenou rýží.