Vepřový bůček na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček na rozmarýnu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 320,7mg |
Vláknina | 990,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Rozmarýn sušený, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nastrouháme a promícháme s rozmarýnem, pepřem, solí a špetkou muškátového oříšku. Vzniklou pastou po všech stranách potřeme omytý a osušený vepřový bok. |
2 | Maso vložíme do pekáče, mírně podlijeme a v silně vyhřáté troubě pečeme doměkka. Upečený bůček nakrájíme na porce. |
Poznámka
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami a zeleninovým salátem.