Beskydská játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Beskydská játra
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1693 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
1 špetka | Koření grilovací |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 702,7mg |
Draslík | 600,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Beskydská játra postup přípravy receptu:
1 | Nakrájená játra osmahneme, cibuli a anglickou slaninu také osmahneme. |
2 | Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečící mísy i s výpekem, případně přidáme trochu oleje. |
3 | Okořeníme, přidáme rajčatový protlak. |
4 | Vše smícháme a navrch rozklepneme vejce. |
5 | Dáme zapéct. |