Sledi s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledi s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16933 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo bylinkové |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Sleď čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 614,1mg |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 5,0mg |
Vláknina | 65,8mg |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledi s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykostěné sledě osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet. |
2 | Potom sledě opečeme po obou stranách na oleji. Na hřbetní straně je nařízneme a do zářezů vložíme plátek bylinkového másla. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.