Rybí polévka s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s kysaným zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16936 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Cibule |
400 g | Kapr obecný |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,4mg |
Draslík | 458,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme. |
3 | Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy ryb.