Kapr na rylský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na rylský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 349,0mg |
Draslík | 983,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na rylský způsob postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osolíme a poprášíme moukou. |
2 | Oloupané žampiony nadrobno nasekáme a smícháme s očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou, vejci, hladkou moukou a solí. |
3 | V připraveném těstíčku obalíme porce kapra a zvolna je smažíme na oleji dozlatova. |
4 | Usmažené porce upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.