Plněný celer se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný celer se žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1694 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 97,2mg |
Draslík | 840,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný celer se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omytý celer okrájíme, rozpůlíme a dám do osolené studené vody s citronovou šťávou. |
2 | Povaříme 20 minut. |
3 | Celer vyndáme a necháme vychladnout. |
4 | Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a nakrájené žampiony. |
5 | Vše podusíme a dochutíme solí a pepřem. |
6 | Poloviny uvařeného celeru lžičkou vydlabeme a pokrájené středy společně s vejcem přimícháme do směsi. |
7 | Tou pak plníme bulvy. |
8 | Vložíme do pekáčku, podlijeme vínem a zapékáme. |