Kapr na kaparech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na kaparech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1000 g | Kapr obecný |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 846,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Kapr obecný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na kaparech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osušíme, opepříme a osolíme. Maso opečeme po obou stranách na pánvi s horkým olejem, vyjmeme a upravíme na nahřáté talíře. |
2 | Do výpeku přidáme kapary a krátce je osmahneme. Nalijeme na porce kapra a pokapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.