Recept

Gruzínské sekané bifteky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 16944
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 107kJ
1% Sacharidy 3 g
60% Tuky 45 g
18% Sodík 354 mg
38% Bílkoviny 22 g

Gruzínské sekané bifteky postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové a hovězí maso nakrájíme na kousky a najemno nasekáme. K masu přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme bifteky ve tvaru bochánků a urovnáme je do pekáče vymaštěného olejem. Na každý biftek položíme proužek slaniny. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu.

3

Bifteky zprudka pečeme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut. Potom přidáme spařená, oloupaná a na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept