Jednoduchý recept

Vepřová játra na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 16945
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
100 g Houby čerstvé
600 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 330 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřová játra na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a posypeme solamylem. Zprudka je po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

2

K játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené a podušené houby, prolisovaný česnek a vše zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme cukr a dusíme doměkka.

3

Hotová játra osolíme a upravíme na talíře.

Poznámka

Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept