Vepřové kotlety na petrželce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na petrželce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 493,0mg |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 377,2mg |
Vláknina | 402,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na petrželce postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, lehce naklepeme a po okrajích nařízneme. Každou kotletu mírně opepříme. |
2 | Na rozehřáté máslo vsypeme nasekanou petrželku, vložíme připravené kotlety a zprudka je opečeme po obou stranách. Hotový pokrm osolíme a přelijeme výpekem. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.