Vepřové kotlety se šalotkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se šalotkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
20 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 144g |
---|---|
Cholesterol | 83,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se šalotkami postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu. |
2 | Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka. |
3 | Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je dušená rýže.