Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16955 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Cukr palmový |
600 g | Garnát obecný |
3 kávová lžička | Kari pasta |
200 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 309,0mg |
Draslík | 387,1mg |
Vláknina | 83,0mg |
Vitamín A | 37,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Olej rostlinný, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Garnát obecný, Kari pasta, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené. |
2 | Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří. |
3 | Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky. |