Recept

Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 16955
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr palmový
600 g Garnát obecný
3 kávová lžička Kari pasta
200 ml Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 484kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
52% Sodík 1 g
78% Bílkoviny 44 g

Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.

2

Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.

3

Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept