Jednoduchý recept

Vepřová kýta po řecku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 16957
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 plátek Citronová kůra
10 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
600 g Vepřová kýta
50 ml Víno červené
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
19% Sacharidy 68 g
39% Tuky 29 g
21% Sodík 422 mg
76% Bílkoviny 43 g

Vepřová kýta po řecku postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou kýtu osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou. Přidáme celý pepř, bobkový list, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kousek citronové kůry.

2

Maso pečeme ve vyhřáté troubě za občasného přelévání šťávou. Podle potřeby podléváme horkou vodou.

3

Měkké maso nakrájíme na porce, přelijeme šťávou, do které jsme přilili červené víno a posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept