Ruské vepřové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské vepřové plátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16958 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
250 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 737,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské vepřové plátky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji. |
2 | Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na části másla. Na zbylém másle opečeme omytá, rozpůlená a osolená rajčata. |
3 | Porce masa upravíme na talíře, poklademe žampiony a rajčaty a přelijeme šťávou z masa, do které jsme přidali trochu horké vody a utřený česnek. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami. K přípravě pokrmu můžeme použít i vepřovou krkovičku.