Filé obalované v sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé obalované v sýru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Omáčka tatarská |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 442,3mg |
---|---|
Cholesterol | 227,8mg |
Draslík | 66,5mg |
Vláknina | 871,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka tatarská, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé obalované v sýru postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé nakrájíme na tenké plátky, osušíme, osolíme a necháme asi 15 minut odležet. |
2 | Plátky filé obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nastrouhaném sýru. Porce osmažíme na oleji po obou stranách dozlatova. |
3 | Hotové plátky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme tatarskou omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.