Sledi na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sledi na paprice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16961 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
90 g | Cibule |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
75 g | Slanina vepřová |
800 g | Sleď čerstvý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 302,8mg |
Draslík | 83,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 271,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Sleď čerstvý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sledi na paprice postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté sledě osušíme, mírně osolíme a necháme v chladu odležet. |
2 | Ryby obalíme v mouce a opečeme z obou stran na větší části nakrájené slaniny. Na zbylé slanině dozlatova osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke sleďům. Zaprášíme mletou paprikou, zalijeme smetanou a krátce podusíme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.