Tom Kha Kai - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tom Kha Kai
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16962 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
5 ks | Chilli paprička |
2 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
20 g | Galgan |
150 g | Hlíva ústřičná |
6 ks | Kafirové listy |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
400 g | Kuřecí prsa |
3 ks | Limetková šťáva |
750 g | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
200 g | Rajčata Cherry |
4 ks | Šalotka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Galgan, Hlíva ústřičná, Kafirové listy, Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tom Kha Kai postup přípravy receptu:
1 | V pánvi wok vaříme na mírném ohni kokosové mléko, do kterého jsme přidali voňatku citrónovou, nakrájený galgán a šalotku. Přidáme vykostěné kuřecí maso, nakrájené na plátky, rybí omáčku a palmový cukr - a 10 minut zvolna vaříme na mírném ohni. |
2 | Do této směsi přidáme rajčata a houby (žampiony nebo hlívu ústřičnou) - a ještě asi 5 minut na mírném ohni vaříme. Hlídáme rajčata, aby se nerozbředla a neztratila tvar. Přilijeme šťávu z limetek a těsně před podáváním doplníme o kafirové listy a chilli papričky. |
3 | Podle chuti osolíme a okořeníme. Hotové jídlo nesmí příliš pálit, má mít sladkou, slanou a lehce navinulou chuť. Podáváme ozdobené lístky koriandru. |