Laap pet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Laap pet
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 16963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
5 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
300 g | Kachní prsa |
5 ks | Kafirové listy |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Máta |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Rýže jasmínová |
1 ks | Salát hlávkový |
5 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 58,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibulka jarní, Citronová tráva, Limetková šťáva, Máta, Omáčka rybí, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kafirové listy, Rýže jasmínová, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Laap pet postup přípravy receptu:
1 | V menší pánvi na středně silném ohni pražíme asi 10 minut jasmínovou rýži. Po vychladnutí rýži v mixéru umixujeme téměř na prášek. |
2 | V pánvi wok uvaříme na prudkém ohni mleté kachní maso v limetkové šťávě a rybí omáčce, až je hnědé. Po vyvaření veškeré tekutiny pánev odstavíme z ohně. |
3 | K masu přidáme rýžový prášek, voňatku citrónovou, šalotku, kafirové list, jarní cibulku a pražené chilli - a vše dobře promícháme. Dle chuti dosolíme či dokořeníme. |
4 | Talíře obložíme dokola listy hlávkového salátu. Lžící klademe dovnitř listů uvařenou směs, pak porce ozdobíme lístky máty. |
Poznámka
Jako přílohu na další talíř naaranžujeme čerstvou zeleninu: zelené fazolky (podélně nakrájené), salátovou okurku (na kolečka), zelí (na tenké nudličky), půlky cherry rajčat.