Makrela na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrela na paprice
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16969 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Makrela obecná |
50 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 517,7mg |
Draslík | 163,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrela na paprice postup přípravy receptu:
1 | Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
3 | Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty. |
Poznámka
Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.