Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 16969
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Makrela obecná
50 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 424kJ
1% Sacharidy 5 g
63% Tuky 47 g
13% Sodík 259 mg
62% Bílkoviny 35 g

Makrela na paprice postup přípravy receptu:

1

Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty.

Poznámka

Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept